Tedaviler

Ankara Nöral Terapi

Teknolojinin gelişmesi ile insanların karşılaştıkları hastalıklarda farklılaşmaktadır. Bu farklılaşma beraberinden farklı çözüm yöntemlerinin geliştirilmesini de ortaya çıkarmaktadır. Nöral terapi de bu yöntemlerden biridir.

Hastalıların tedavisinde kullanılmaktadır. Nöral terapi, vücudun sinir noktalarına etki edilerek tedaviye yardım edilmesi anlamına gelir. Nöral terapi bütün vücudun sinir ağına uyarıcı ve düzenleyici etkilerde bulunma işlemi olarak tanımlanır.

Vücudun hemen her bölgesinde etkili olan otonom sinir sisteminin çalışmasını düzenlemeye yarar. Sinirlerin hasarlı ve bozuk olduğu noktaları yöntemle etkisiz hale getirilerek herhangi bir olumsuzluk oluşturması önlenir.

Kişilerin sinir sistemlerini etkileyen hastalıkların temelinde sinir sisteminde meydana gelen hasarlar yer almaktadır. Bir ömür boyunca hem mikrobik hastalıklar, ameliyatlar hem de kazalar ve fiziksel travmalar sinirlerde ciddi yıpranmalara ortaya çıkarır. 

Vücutta hastalıkların meydana gelmesi o bölgedeki sinirlerin iletişimin kopmasına neden olabilir. Bu sebeple nöral terapi uygulamasıyla sinirler arasındaki bu iletişim problemi giderilir ve kalıcı problemlerin meydana gelmesi önlenir.

Birçok hastalık için günümüzde nöral terapi tedavisi uygulanmaktadır. Migren, küme tipi baş ağrısı, bel-boyun ve sırt ağrıları, yüz felci, baş dönmesi, ameliyat izleri, romatizmal ağrılar bunlardan bazılarıdır.

Nöral Terapi Nedir?

Tedavi Detayları
Operasyon: Nöral terapi
Tedavi Şekli:
Enjeksiyon, kuru iğne
Tetikleyiciler: Yorgunluk, stres
Şikayetler:
Yanma, batma, uyuşma
İlaç Tedavisi:
Farmakolojik tedavi

Nöral terapi, vücudun sinir noktalarına etki edilmesi anlamına gelir. Nöral terapi bütün vücudun sinir ağına uyarıcı ve düzenleyici etkilerde bulunma işlemi olarak tanımlanır.

Hastalıkların tedavisinde önemli bir yöntemdir. Bu sayede pek çok hastalığın tedavisi gerçekleştirilmektedir. Nöral terapi, iyileşme sağlayabilmek için vücudun sinir sistemi ağına, uyarıcı ve düzenleyici etki sağlamak amacıyla kullanılan bir tedavi metodudur.

Otonom sinir sistemi bütün vücudu saran bir sistemdir ve kablo gibi sinirlerden oluşmaz. Nöral terapiyle otonom sinir sisteminde düzenleme sağlanır. Hayat boyunca geçirilmiş ameliyatlar ve hastalıklar pek çok probleme neden olmaktadır.

Diş çürüklerinde, diş tedavisinde, bademcik iltihaplarında bölgede olumsuz etkilenen bölgeler tedavi edilir. Bu bölgelerdeki cilde nöral terapi uygulanarak iletişimde yaşanan bozukluk ya da hasar giderilebilmektedir.

Nöral Terapi Nasıl Yapılır?

Nöral terapi vücudun belli bölgelerine enjekte edilen lokal anestezik ilaçlarla vücudun sinir siteminin uyarması ile iyileşmenin hızlanmasına yönelik olarak yapılan bir tedavidir.

Nöral terapi, dolaşımın rahatlatılması, hormon salgılarının düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gibi pek çok katkı sağlar.

Nöral terapi ameliyat izleri gibi vücudun cilt kısmındaki bazı sinir bölgeleri, akupunktur noktaları, ağrı tetik noktaları ve derinde yer alan sinir ağı dokuları içine lokal anestezi enjekte edilmesi ile yapılmaktadır.

Bu bölgelere uygulanan ilaçlar ile sinir sistemi uyarılmakta ve hızlı bir şekilde uyarılma süreci başlamayarak tedavi edilmeye başlamaktadır.

Nöral terapi en sıklıkla vücudun belli bölgelerinde, cilt dokusu içine enjekte edilerek uygulanmaktadır. İyileşme için bazen tek bir uygulama yeterli gelirken, çoğu zaman birkaç uygulama da bu sorun çözülebilmektedir.

Ankara Nöral terapi

Nöral Terapi Ne Kadar Sürer?

Nöralterapi, sinir sistemi faaliyetlerini tetiklemek için gerçekleştirilen bir uygulama türüdür. Bu uygulamada, farklı türleri olan sedatifler dokuya enjekte edilerek, dokuda yer alan hücrelerin hareketlerinin serbest hale gelmesi sağlanır.

Nöral terapi, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlıklarınca uygulanabildiği gibi, jinekolojik ve nörolojik müdahalelerde de bu uygulamaya başvurulur. Otonom sinir sistemini uyarmaya yönelik uygulamalardan olan bu yöntemin süresi de merak edilen konular arasında yer alır.

Nöral Terapi Ne Kadar Sürer?” sorusunun tek bir uygulama için süresi 5 dakika gibi özetlenebilir. Ancak terapinin ne kadar geniş bir alanda uygulanacağına bağlı olarak, toplam uygulama süresi de değişiklik gösterecektir. Sizin ihtiyacınız olan süre hakkında bilgi almak için hekiminize başvurabilirsiniz.

Ankara Nöral Terapi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Nöral terapi toplumumuzda pek çok insanda görülebilecek hastalık türlerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Gerek yaşa bağlı olarak gerekse farklı tetikleyicilerden kaynaklı ortaya çıkan hastalıkları tedavide kullanılır.

Nöral terapi fiyatlarının belirlenmesinde pek çok etkenden söz edilebilir. Tedavinin hangi yöntemle yapıldığı ve hastanın durumuna göre ne kadar sürdüğünü önceden kestirmek pek mümkün olmamaktadır. 

Nöral terapi ücretleri; uygulamayı yapan hekime, yapılan bölgenin genişliğine, seans sayısı ve aralıklarına göre değişmektedir. Bu gibi pek çok sebeplerden dolayı bir bilgi verilemez.

Nöral terapi fiyatları ile ilgili bilgi almak isterseniz doktorunuza başvurabilirsiniz. Doktorunuz bu konuda sizlerle detaylı bir bilgi verebilir. Sağlık her şeyden daha önemlidir.

Nöral Terapi Tedavisine Hangi Bölüm, Hangi Doktor Bakar?

Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini ortaya çıkararak karşımıza çıkabilecek kronik rahatsızlıkların giderilmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir.

Bu nedenle nöral terapi hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkar. Nöral terapi, ilaçla çözüm bulamamış hastaların tercih ettiği bir yöntemdir.

Nöral terapi yeterli ve uygun eğitim sürecini tamamlayan hekimler tarafından uygulanan bir tekniktir. Tamamlayıcı bir tedavi olduğundan nöral terapi uzmanı bu tedavi ile ilgilenmektedir. Hastalığın ortaya çıktığı alana göre farklı bölümler tarafından bu tedavi uygulanabilmektedir. 

Nöral Terapi Mi Kuru İğne Mi?

Nöral terapi ve kuru iğne, her ikisi de ağrı tedavisi için kullanılan iki farklı yöntemdir. Ancak her iki yöntem de farklı amaçlara ve uygulama şekillerine sahiptir.

Nöral terapi, vücudun çeşitli bölgelerine lokal anesteziklerin enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, ağrının kaynağı olan sinirlerin bloke edilmesi yoluyla çalışır. Yani vücutta belirli bir bölgede hissedilen ağrıyı hafifletmek için, bu bölgeye lokal anestezik enjekte edilir. Nöral terapi aynı zamanda vücudun kendini iyileştirebilme kabiliyetini de desteklemektedir. Bu yöntem, kas ve eklem ağrısı, migren, fibromiyalji, sinir sistemi hasarları gibi birçok rahatsızlıkta etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Kuru iğne tedavisi ise, kaslara özel iğnelerin batırılmasıyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, kasların gevşetilmesi, kan dolaşımının artırılması ve ağrıların hafifletilmesi için kullanılır. Kuru iğne tedavisi genellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıkları olan kişilerde uygulanır. Örneğin, boyun ağrısı, sırt ağrısı, kalça ağrısı, tendinit gibi kas ve eklem ağrılarının tedavisinde kullanılabilir. Kuru iğne tedavisi, kasların daha iyi çalışmasını sağlayarak hareketliliği ve dayanıklılığı artırabilir.

Sıkça Sorulan Sorular:

Nöral Terapi Nasıl Etki Eder?

Nöral terapide belirlenen bölgeye, ilaç enjekte edilerek uygulanan bir tedavi yöntemidir. Tedavi uygulandıktan sonra genel olarak anında etki gösterir. En geç 72 saat sonrasında tedavinin etkisi görülür. Nöral terapi yöntemi ilaç kullanılmadan cilde enjekte edilir.

Nöral Terapinin Yan Etkisi Var Mıdır?

Nöral Terapi yöntemi, herhangi bir ilaç kullanılmadığı için bir yan etkisi gözlemlenmemiştir. Nöral terapi, boyun ağrısı, baş ağrısı, fıtık tedavisi, kalça ya da omuz ağrısı, fibromiyalji ve sinir sıkışmaları hastalıklarında kullanılır. Nöral terapi aynı zamanda cinsel işlev bozukluğu, kronik yorgunluk, adet sancısı ve uyku bozukluğu tedavisinde de kullanılır.

Nöral Terapi Kimlere Uygulanabilir?

Nöral terapi yukarıda saydığımız nedenlerin tedavisi için herkese uygulanabilir. Emziren anneler, hamile kadınlar gibi özel durumu olan herkes nöral terapi yöntemini kullanarak tedavi olabilir. Nöral tedavinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur ve herkes için uygun bir tedavi yöntemidir.

Nöral Terapi Kaç Seans Sürer?

Nöral terapi, bedenin elektro fizyolojik iletişimin bozulması sebebiyetiyle ortaya çıkan ağrı ve hastalıkların teşhis ve tedavilerde kullanılmaktadır.

Bedenin etkilendiği fiziksel ve ruhsal bütün travmalar, sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını bozuntuya uğratmaktadır. Bu durum da sinir sisteminde anormal tepkileri ortaya çıkarmaktadır.

Normalde sağlıklı bir beden bu hastalıkları ortadan kaldırmaya çalışmalıdır. Nöral terapi vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yoğunluktan ve yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkarmaktadır.

Nöral terapi, akupunktur ve triger noktalarına, deri ve diğer dokulara lokal anestezik iğnelerinin uygulanması ile iyileşmeyi sağlayan bir tedavi türüdür.

Nöral terapi uyarı ve uyum tedavisidir. Haftada 2 s

eans uygulanmaktadır. Tedavi seansları her hastada fark göstermektedir.

Nöral Terapi Depresyona İyi Gelir Mi?

Akut kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları, tüberküloz ya da AIDS gibi ağır enfeksiyon hastalıkları, genetik hastalıklar, siroz, hareket kısıtlılığı olan ciddi artroz nöral terapi ile tedavinin uygun olmadığı hastalıklara örnek durumundadır. Ancak nöral terapi bu hastalıklarda ciddi bir destek konumundadır.

Hatta nöral terapiyle yapılan destek tedavisi ile tümörü olan hastalar bile, sıklıkla tümöre karşı savaşta daha güçlü bir bağışıklık sistemine kavuşmaktadır.

Yine aynı biçimde ağır depresyon, bipolar bozukluk, şizofreni gibi psikolojik sorunlar ve kanser hastalıkları da nöral terapi ile iyileştirilemeyen hastalıklardandır. Ancak bu hastalar sıklıkla kronikleşmiş bozucu alanların bulunması ve ortadan kaldırılması ile fayda görmektedir.

Nöral Terapi Kalıcı Mı?

Genel olarak hastalıklar ortaya çıkmadan önce, vücut alarm vermektedir. Bu durumlar genel olarak modern tıbbın açıklayamadığı ve psikolojik olarak değerlendirilen problemlerdir.

Bu şikayetlerin en yaygın olanları; sebebi bulunamayan ağrı, uyuşukluk, kulak çınlaması, baş dönmesi, alerji, terleme bozuklukları, bağırsak şikayetleri, uyku bozuklukları, sürekli yorgunluk hali, enerji kaybı, cinsel işlev ve bağışıklık sistemi bozuklukları, ciltte renk değişiklikleri şeklinde sıralanmaktadır.

Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenme dolayısıyla yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak bu sorunların ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Bu tedavi kronik hastalıkların oluşmasını engellemektedir.

Bu nedenden dolayı nöral terapi; hem mevcut hastalıkları tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve yapıldıktan sonra da sonsuza kadar kalıcı olan bir tedavidir.

Nöral Terapiden Sonra Ağrı Olur Mu?

Nöral terapi genel olarak 7 ya da 10 gün ara ile uygulanmakta olan bir tedavidir. Tedavinin kaç seans uygulanacağı hastaya göre değişiklik göstermektedir. Bu durumun nedeni, geçirilen hastalığın şiddetinin ve hastaların iyileşme kabiliyetlerinin birbirinden tamamen farklı olmasıdır.

Bu nedenle nöral terapi, birinci ile beşinci seans arasında etki göstermeye başlamaktadır. Bazı kişilerde de etki göstermesi beşinci günden de sonra oluşmaktadır.

Nöral terapinin yan etkileri oldukça az olup en sık görülen yan etkiler enjeksiyon yerinde morarmalar, enjeksiyon bölgesinde geçici hissedilen ağrı ya da uygulama sonrasında uyuşukluktur. Çok nadir olarak lokal anestetiğe bağlı alerjik reaksiyon, damar ya da sinir zedelenmesi görülebilmektedir.

Nöral Terapinin Zararları Nelerdir?

Nöral terapi bir enjeksiyon tedavisi olmasına rağmen beklenen etki verilen ilaçtan değil, uygulanan bölge ve ilacın yarattığı regülasyondan sağlanmaktadır.

Tüm bu özellikleri nedeniyle nöral terapi hastalığın hem oluşma hem de gelişme dönemlerinde tedaviye katkılıdır. Kullanılan ilaç kesinlikle kortizon sanılmamaktadır. Lokal anestezik denen diş hekimlerinin diş uyuşturmada kullandığı ilaçların aynısıdır. 

Nöral terapi, hamile ve emziren anneler dahil herkese uygulanabilen bir tedavidir. Sadece kas hastalarına ve kanser tedavisi alan hastalara uygulanması tavsiye edilmemektedir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda bu tedavi uygulanacaksa dikkatli olunması gerekmektedir.

Vücudun düzenleyen bir tedavi olan nöral terapi, asla ilaç tedavisi değildir. Bu nedenle de hiçbir yan etkisi da bulunmamaktadır.

Nöral Terapi Kilo Aldırır Mı?

Çeşitli fonksiyonel hastalıkların ve hissedilen ağrının, lokal enjeksiyonu ile tedavi edilmesi tedavisine denmektedir.

Yapılan enjeksiyonlar sinir sistemi uyarılmaktadır. Sonuç olarak da, doku ve organların kan dolaşımı artmaktadır. Bu noktada da insan vücudununkendi kendini iyileştirme potansiyelleri açığa çıkmaktadır.

Nöral terapiyi anlamlandırmak için otonom sinir sisteminin nasıl çalıştığından biraz bahsetmek uygun olacaktır.

Otonom sinir sistemi, adından da anlaşılacağı üzere, insanların farkındalığı dışında kendi kendine çalışan ve özellikle dolaşım ve iç organ fonksiyonlarını düzenleyen sinir sisteminin tamamıdır. Otonom sinir sistemi ana olarak iki alt grup sistemin bir denge içinde çalışmasıyla, doku ve organ fonksiyonlarını düzenlemektedir.

Nöral terapi kortizon içermeyen bir tedavidir. Bu nedenle de kilo alımı asla söz konusu değildir. Aksine bağırsaklar düzene girdiğinden, hastanın daha kolay kilo verdiği gözlemlenmiştir. 

Nöral Terapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Nöral terapi; ilk başta migren olmak üzere tüm baş ağrılarında, fibromiyaljide, boyun, sırt ve bel ağrılarında, boyun ve belde oluşan fıtıklarda, kalça ve omuz ağrılarında, sinir sıkışması durumlarında, alt dolaşım bozukluklarında ve terleme bozukluklarında uygulanmakta olan bir tedavi yöntemidir.

Yüz felci, trigeminal nevralji, zona, baş dönmesi, kulak çınlaması, huzursuz bacak sendromu olan hastalar da nöral terapi tedavisine başvurmaktadırlar ve bu tedaviden olumlu sonuçlar almaktadırlar. 

Nöral terapi aynı zamanda, adet sancısında, stres ve kaygı bozukluklarında, kronik yorgunluklarda, cinsel işlev bozukluklarında ve uyku bozukluklarında da oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi psikolojik olarak da insanları rahatlatmaktadır.

Nöral Terapi Nasıl Uygulanır?

Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken ama aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak bu sorunların ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Kronik hastalıkların oluşmasını engellemektedir. Bu nedenle nöral terapi; hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici bir tedavidir.

Nöral terapide, sadece lokal anestezi maddeleri, 0,004 oranında serum ile sulandırılarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla nöral terapide, bu maddelerin anestezi le ilgili etkilerinden değil, hücre duvarındaki etkiyi düzenleyici tesirlerinden yararlanılmaktadır. 

Nöral terapi, vücuda yapılan iğne tedavileriyle asla karıştırılmamalıdır. Diğer tedavilerde dokuya ilaç verilmektedir.

Nöral terapide ise iğneler çoğunlukla cilt içine, akupunktur bölgelerine ve omurilik segmentlerine yapılmaktadır. Nöral terapide ilaç özelliği olmayan sulandırılmış lokal anestetik madde kullanılmaktadır.

Kaynakça:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10516978

https://en.wikipedia.org/wiki/Neural_therapy

Frank, B. L. (1999). Neural therapyPhysical Medicine and Rehabilitation Clinics10(3), 573-582.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu