Tedaviler

Ankara Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi, belirli oranlarda ozon-oksijen karışımının dolaşıma veya vücut boşluklarına uygulanması ile ortaya çıkan yöntemlerden biri olmaktadır. Vücudun direncini artıran ozon terapisi, bağışıklık sistemini uyararak hastalıkların giderilmesinde ve tedavi yöntemleri olarak kullanılmaktadır.

Yaşlanmayı geciktirici ve detoks etkisiyle sigara bağımlılığı, zayıflama ve selülit tedavisinde oldukça çok kullanılan bir yöntemdir.

Cilt hastalıklarının, yaraların dezenfeksiyonunda ve tedavisinde, diş çürükleri ve ağız enfeksiyonlarında, hepatit, uçuk ve iltihaplı hastalıklarda ve diyabet, artrit, Alzheimer ve karaciğer hastalıkları gibi pek çok alanda iyileşme sağlamaktadır.

Doğrudan cilde uygulanabilen de uygulanabilen yöntemleri bulunmaktadır. Solunum ve direkt enjeksiyon ciddi zararlara sebebiyet verse de yan etkisi yok denecek kadar azdır.

Bu da bu yöntemin insanlar tarafından tercih edilmesini kolaylaştırmaktadır. Çünkü tedavi yöntemlerinin çeşitliliği insanlarda şüphelere neden olabilmekte hangi yöntemin uygulanacağı ile ilgili karar almayı daha zor bir hale getirmektedir.

Ozon Tedavisi Nedir?

İnsanlar çeşitli nedenlerden kaynaklı pek çok sağlık problemi yaşayabilmektedirler. Bu problemlerin çözümünde ozon tedavisi etkin bir rol oynamaktadır. Ozon tedavisi tamamlayıcı bir tedavi türüdür.

Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici tedaviler “ozon tedavisi” olarak adlandırılmaktadır. Ozon, Atmosferin üst tabakalarında bulunan, üç oksijen atomundan oluşan, canlı varlıkları güneşin öldürücü morötesi ışınlarından koruyan bir kimyasal bileşimdir.

Ozon tedavisi birçok hastalıkla ilgili durumu iyileştirmede yardımcı olmaktadır. Ozon tedavisi birçok hastalığı iyileştirir veya tamamen düzeltir. Bu olumlu sonuçlar birçok tıbbi yayın araştırma yapmıştır.

Hastalıkların tedavisinde ozon diğer tedavilere ek olarak uygulanır ve tamamlayıcı tedavi grubunda yerini almaktadır.

Dolaşım bozuklukları, geriye yaşlanma ve yeniden canlanma, yaşlı kişilerde önlem ve tedavi, göz hastalıklarında, kanser ve kanserde, cilt mantarları ve enfekte cilt lezyonları, enfekte yaralar, bağırsak hastalıkları, virüslerden, karaciğer enflamasyonu hastalıklarında, enflamasyonlu ve dejeneratif eklem hastalıklarında, artritik ve romatizmal durumlarda ozon tedavisi uygulanabilmektedir.

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavide kullanılan ozon gazı medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilmektedir. İşlemler esnasında genellikle anesteziye gerek duyulmamaktadır.

En sık uygulanan yöntem hastadan alınan kanın, uygun ozon/oksijen dozuyla karıştırıldıktan sonra damar yoluyla veya kas içi enjeksiyonla hastaya geri verilmesidir.Bu yöntemde önceki gece iyi uyumak, bol su içmek, sağlıklı bir kahvaltı yaparak güne başlamak önemlidir.

Ozon terapi, bu alanda tecrübesi olan bir doktor, pratisyen veya doktor kontrolünde olmak koşuluyla ozon eğitimi almış hemşireler tarafından uygulanmalıdır. Uygulaması kolay olan işlemler olmakla birlikte, tekniğin uygulanmasında ve yan etkilerin yönetilmesinde deneyim gereklidir.

Ozon Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarından dolaşım sistemi bozukluklarına, diyabetten hipertansiyona kadar uzanan oldukça geniş bir etki alanı bulunan ozon tedavisinin süresi, yaygın sorulan sorular arasındadır. Tabii ozon tedavisi türüne göre süreler de değişiklik gösterir.

Tedavinin majör tedavi ve minör tedavi olmak üzere iki türü vardır ki, buna bağlı olarak; “Ozon Tedavisi Ne Kadar Sürer?” sorusunun cevabı değişir. Minör ozon tedavisi bir dakikadan kısa sürede tamamlanırken, majör ozon tedavisi yarım saat sürer.

Uygulanacak tedavinin, son derece dikkatli yapılması gerekir. Her ne kadar yan etkisi neredeyse yok denecek kadar az olsa da, doğru yapılmayan uygulama yıkıcı sonuçlara neden olabilir.

Bu nedenle, ozon uygulamalarında sadece sağlık kuruluşları ve hekimlerden bilgi ve destek alınız. Seans sayısı ve süresi gibi bilgiler için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Ankara Ozon Tedavisi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ozon tedavisi toplumumuzda pek çok insanda görülebilecek hastalık türlerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Gerek yaşa bağlı olarak gerekse farklı tetikleyicilerden kaynaklı ortaya çıkan hastalıkları tedavide kullanılır. Ozon tedavisi fiyatlarının belirlenmesinde pek çok etkenden söz edilebilir.

Tedavinin hangi yöntemle yapıldığı ve hastanın durumuna göre ne kadar sürdüğünü önceden kestirmek pek mümkün olmamaktadır.

Ozon tedavisi ücretleri; uygulamayı yapan hekime, yapılan bölgenin genişliğine, seans sayısı ve aralıklarına göre değişmektedir. Bu gibi pek çok sebeplerden dolayı herkes için aynı bilgiyi vermek  doğru olmaz.

Ozon tedavisi fiyatları ile ilgili bilgi almak isterseniz doktorunuza başvurabilirsiniz. Doktorunuzdan yardım alabilirsiniz. Sağlık her şeyden daha önemlidir.

Ozon Tedavisine Hangi Bölüm, Hangi Doktor Bakar?

Ozon tedavisi pek çok rahatsızlığın iyileştirilmesinde kullanılan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ozon tedavisinin pek çok faydası bulunmaktadır. Ozon tedavisi birçok patolojik durumu iyileştirilerek rahatsızlığın ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Ozon tedavisi genel olarak diğer tedavilere ek olarak uygulanmakta ve tamamlayıcı tedavi grubuna girmektedir. Ozon tedavisi, genel olarak Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinde uzman kontrolünde uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Ozon tedavisi genel olarak tamamlayıcı ve alternatif tedavi yöntemi olduğundan belli bir bölümde değil çoğu bölümde kullanılan bir tedavidir.

Rahatsızlığın türüne göre tedaviyi uygulayan doktor ve bölümde değişiklik gösterir. Bu yüzden ilk önce rahatsızlığınızın türüne göre doktora görünüp doktor kontrolünde bu tedavinin uygulanıp uygulanamayacağına karar verilmelidir.

Sıkça Sorulan Sorular:

Ozon Tedavisi İşe Yarıyor Mu?

Ozon tedavisi hakkında bilgi olan kişilerin aklında ozon tedavisinin işe yarayıp yaramadığı ile ilgili de soru işaretleri oluşmaktadır. 

Ozonun çeşitli özellikleri geniş bir alanda olumlu etkiler göstermektedir. Çeşitli hastalık, rahatsızlık ve yaralanmaların iyileşme sürecine yardımcı olabilen bir maddedir.

Tıp camiasında alternatif tıp olarak kabul edilmekte olan bir işlemdir. Ozon tedavisi genellikle konvansiyonel tıpta diğer tedavilere ek olarak kullanımdadır.

Birçok hastalığın ana nedeni kroniktir. Bu nedenle ozonun da kronik hastalıklar üzerinde etkileri bulunmaktadır: Otoimmün bozukluklar alerjiler için oldukça etkilidir.

Yine yaraları iyileştirebilen, enfeksiyonla savaşabilen ozon, vücudun sistemlerini etkileyen kronik enfeksiyon için kullanılmaktadır. Sadece bu iki kullanımdan dahi ozon tedavisinin işe yaradığını anlamak mümkündür.

Ozon Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Ozon ile tedaviye başlanmadan önce mutlaka uygulayan doktora daha önceki tedaviler, kullanılan ilaçlar, kalıtımsal hastalıklar, alerjiler, uygulanan özel diyetler gibi durumlar ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir. 

Şu hususu asla atlamamak gerekir ki ozon tedavisi riski oldukça az, standart tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici bilimsel bir uygulama çeşididir. Hastalık çok yönlü ele alınacağından uzman hekimlerce ve tam donanımlı merkezlerde uygulanması gereken bir işlemdir.

Ozon tedavisi yaşamın getirdiği olumsuzluklara dur diyebilecek bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz birkaç hastalığın dışında birçok duruma faydası kanıtlanmıştır. Olumlu sonuçları gözlemlenen bu doğal tedavinin faydalı etkileri saymakla bitmemektedir. 

Ozon tedavisi hastalığa, hastalığın şiddetine ve evresine göre belirlenen dozlarda, haftada 2-3 seans 10-15 seans uygulanmaktadır. Duruma göre ikinci bazen üçüncü kür tedavi önerilmesi mümkündür.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Ozon tedavisi, bir rahatsızlığı ya da oluşan yarayı tedavi amacıyla kişinin vücuduna ozon gazı uygulanmasını ifade etmektedir.

Ozon gazı, üç oksijen atomundan oluşan renksiz bir gaz olarak tanımlanmaktadır. Bağışıklık sistemini uyarmak suretiyle tıbbi hastalıklar ya da rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Ancak ozon tedavisi herkese uygulanmamaktadır. Uygulanmayacak kişilere; hamileler, yüksek tansiyon hastaları, ileri derece kansız olanlar, tiroid bezi ile ilgili sıkıntı yaşayanlar, pıhtılaşma problemi olan kişiler, kronik pankreatiti olanlar, sık tekrarlanan kas krampları yaşayanlar ve kalp damar rahatsızlığı olanlar örnektir.

Bu kişilere ozon tedavisi uygulamak oldukça risklidir. Dolayısıyla işlem öncesinde çeşitli tetkiklerin yapılması çok önemli ve gereklidir.

Ozon Tedavisi Ne İşe Yarar?

Ozon gazı canlı organizma ile temas halindeyken hızlı şekilde moleküler oksijene ve oksijen radikallerine dönüştürülmektedir.

Vücutta hafif düzeyde strese yol açan bu durum organizma tarafından bir tehdit olarak algılanmaktadır. Bunun sonucunda antioksidan olarak isimlendirilen savunma sistemlerinde görev alan enzimler uyarılmaktadır ve etkilenen bölge oksijenden zengin hale getirilerek toksinlerden arındırılmaktadır.

Ozon gazının etki mekanizmasının doğru şekilde çalışabilmesi için uygulanacak olan tedavi dozunun doğru hesaplanması kritik öneme sahiptir.

Yüksek konsantrasyonlarda toksik etki gösteren bu kimyasal molekül ile uygulanacak tüm tedavi girişimleri mutlaka uzman kontrolünde gerçekleştirilmelidir ve hastalar belirlenen süre boyunca yakın açıdan takip sağlanmalıdır.

Ozon tedavisi etkileri ile hastalığın şiddetini kontrol altına alarak uzamış covid durumunun önüne geçerken, aynı zamanda bağışıklık sistemini uyararak hastalık sonrasında ortaya çıkabilecek birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlamaktadır.

Ozon Tedavisi Ne Kadar Süre Etkili?

Oksijenin kararsız bir formu olan ozon yani O3 maddesi, atmosferde bulunan renksiz ve kokulu bir gaz çeşididir. 3 atomlu oksijen molekülünün bir araya gelmesiyle uygun cihazlar yardımıyla ozon gazı elde edilmektedir. 

Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde de mikroorganizmaları ve zararlı toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılan ozon gazından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak da faydalanılmaktadır.

Hastalığın türüne bağlı olarak dozu ayarlanan ozonun sürekli bir etkisi bulunmamaktadır. Çoğu hastada haftada iki kez ve toplamda on iki seans uygulanan ozon tedavisi, bu sürenin sonunda olumlu etkisini gösterse de doktorun tavsiyesiyle belirli dönemlerde tek seans şeklinde tekrar uygulanmalıdır.

Kaynakça:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320759

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312702

Di Paolo, N., Bocci, V., & Gaggiotti, E. (2004). Ozone therapy. The International journal of artificial organs, 27(3), 168-175.

Daha Fazla Göster

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, 1985 yılında TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Ankara Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Numune Hastanesi'nde "Nöroloji" alanında uzmanlık aldı. Amerika'nın Chicago şehrinde Colombus Cabrini Hospital ve Diamond Headache Clinic’te doktor olarak çalıştı. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu; 2006 yılında "Doçent", 2011 yılında "Algoloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı" ve 2015 yılında "Profesör Doktor" unvanını almıştır. Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU’nun çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı makale ve yayınları mevcuttur. Meslek yaşamı boyunca yurtdışında ve Amerika’da farklı kliniklerde bulunmuş, Avrupa Genç Nörologlar derneğinde yönetim kurulunda görev almış, ve ulusal ve uluslararası toplantılarda eğitici ve konuşmacı olarak görev alan Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU, Kasım 2012 ‘den 2015 yılı sonuna kadar Ankara Acıbadem Hastanesi’nde Nöroloji ve Ağrı merkezinde çalışmıştır. Şu an, kendi özel kliniğinde Nöroloji, Algoloji (Girişimsel Ağrı) ve Klinik Nörofizyoloji alanlarında hizmet vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu