Tedaviler

Ankara Glutatyon Tedavisi

Glutatyon Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır, Faydaları Nelerdir?

Artık zamanın değişmesi ve sağlık alanında yaşanana gelişmeler bizi daha ileri noktalara ulaştırmıştır. Sadece hastalıkların tedavi edilmesinde değil pek çok amaçla tedavi yöntemleri geliştirilmeye başlanmıştır. Glutatyon, hücre içinde bulunan bir enzim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Glutatyonun yaşlanma sürecini tersine çevirdiği, kanseri önlediği ve hafızayı koruduğu ile ilgili pek çok faydasından bahsedilmektedir.

Ankara Glutatyon tedavisi, sadece yaşlanmanın önüne geçip, daha genç görünmeyi sağlamakla kalmaz.  Aynı zamanda pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilerek, sorunların önüne geçilmesinde ve tedavisinde de yardımcı olurlar. Kullanım alanları geniş bir yelpazeye sahiptir. 

Kanser, karaciğer rahatsızlığında ortaya çıkan hücre hasarının azaltılması, otizm spektrum tedavisinde, uyku apnesi tedavisinde insülin tedavisinde tercih edilen tedavilerden bir yöntem olarak karşımızda durmaktadır. Böylelikle eskiye göre daha sağlıklı bir yapıya sahip olunması sağlanmakta ve günlük hayatta daha başarılı olmaktadırlar.

Glutatyon tedavisi nedir?

Tedavi Detayları
Operasyon:
Glutatyon tedavisi
Tedavi Şekli: IV Serum
Tetikleyiciler:
Şikayetler:
İlaç Tedavisi:
Farmakolojik tedavi

Vücudumuzun yaşanılan olaylara bağlı olarak çeşitli nedenlerle zararlı etkenlere uğraması maruz kalmaktadır. Bu yüzden önlem alabilmek ve yaşlanmanın önüne geçebilmek için glutatyon tedavisi uygulanan yöntemlerden biridir.

Bu yöntem bağışıklık sisteminin en etkili şekilde korunması ve bununla birlikte daha genç görünüme sahip olmak amacıyla karşımıza çıkan bir yöntem olmaktadır.

Vücutta çok az miktarda bulunan ve ihtiyaç durumunda dışardan alınarak, sorunun giderilmesini sağlayan etken madde glutatyon olarak karşımıza çıkmıştır.

Hemen hemen bütün hastalıklara karşı direnç arttırır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesiyle beraber hastalıklardan korunmanın en kolay yollarından biri olarak bilinmektedir. Tedavinin kesin sonuç vermesini arttırmak ve etkili olabilmesi için kişinin damar yolundan ilacın verilmesi gerekir.

Bu yolla dışardan alınan tedavi seçenekleriyle beraber kan dolaşımına hızlı bir şekilde katılır. Hücrelerin korunarak, oluşabilecek zararlı durumlara karşı destekleyici bir yöntem olur.

Ankara Glutatyon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Glutatyon tedavisi damar yoluyla uygulandığında başarılı olduğu sonuç vermiştir. Ayrıca uygulama sırasında hasta herhangi bir ağrı görmemekte ve damar yoluyla çok kısa bir süre içinde gerçekleşir. Vücudun her geçen gün biraz daha çöktüğü ve bundan kaynaklı olarak hastalıkları beraberinde karşımıza çıktığı görülür. 

Güçlü antioksidan etkisine sahip olan glutatyon; gençlik için faydalı olmaktadır. Sağlığı en iyi şekilde koruyan ve güvence altına almasına sebep olan etkili yöntemdir. Pek çok hastalığın giderilmesini ve hafiflemesini de beraberinde getirmektedir. 

Hastanın damar yolundan verilen ilaç kısa süre içinde etkisini göstermeye başlamaktadır. Vücudumuzda var olan hücrelerin her biri için kullanılan antioksidan bulunmaktadır.

Yaşlanmanın önüne geçmek ve hastalıkların seviyelerini düşürebilmek adına glutatyon tedavisinin de büyük bir etkisi bulunmaktadır. Bu kadar büyük etkiye sahip olan glutatyon tedavisinin alanında bilgili uzman öncülüğünde ve onun tavsiyesi ve kontrolünde yılda iki kere gerçekleştirilmesinde uygun görülür.

İşlem süresi çok kısadır ve etki süresi yaklaşık olarak 5 haftaya kadar kendini gösterebilmektedir.  Tedavinin kalıcılığı ve etkisi tedaviye ve uygulanan kişiye göre de değişiklik gösterebiliyor.

Glutatyon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Glutatyon, karaciğer tarafından doğal olarak üretilen bir maddedir. Aynı zamanda meyvelerde, sebzelerde ve etlerde de bulunur. Beyin tarafından oksijen metabolize edildiğinde üretilen reaktif oksijen türlerinden (ROS) beynin korunmasından sorumlu olan önemli bir antioksidandır.

Ankara Glutatyon, doku yapımı ve onarımı, vücutta ihtiyaç duyulan kimyasalların ve proteinlerin yapılması ve bağışıklık sistemi dahil olmak üzere vücutta birçok işlemde yer alır.

Glutatyon, ağızdan, solunarak veya kas içine veya damarlara serum tedavisi yoluyla damar içine verilerek alındığında çoğu yetişkin için oldukça etkilidir ve güvenlidir. Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlaması ya da ilerlemeyi durdurması için serum yoluyla tedavisi sağlanabilir.

Glutatyon Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ciddi bir antioksidan olan Glutatyon, eksikliği halinde vücudun olağan dışı reaksiyon vermesine neden olur. Bu sorunun ortadan kaldırılması için uygulanan tedavi yöntemine Glutatyon tedavisi ismi verilir.

Kimi durumlarda doğal yollardan edinilemeyen bu bileşenin haricen alınması bir çok soruna pozitif etki edebilmektedir. Elbette bu uygulamaya başvurmak isteyenlerin “Glutatyon Tedavisi Ne Kadar Sürer?” sorusunu sormaları da son derece olağandır.

Serum biçiminde enjekte edilen bileşen, tek bir seans için yaklaşık 20 dakikalık tedavi sürecinde vücuda yüklenir. Kimi durumlarda yapılacak tetkiklerin ardından birden fazla seans gerekli olabilir. Bu konu hakkında karar merci elbette hekiminiz olacaktır.

Yapılacak kontrollerin ardından hangi tedavinin sizin için uygun olduğuna ve ne kadar süreceğine hekim tarafından karar verilir.

Ankara Glutatyon tedavisi

Ankara Glutatyon tedavisi fiyatları nasıl belirlenir?

Glutatyon tedavisi, toplumumuzda pek çok insanda görülebilecek hastalık türlerinin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Gerek yaşa bağlı olarak gerekse farklı tetikleyicilerden kaynaklı ortaya çıkan hastalıkları tedavide kullanılır. Glutatyon ile tedavi fiyatlarının belirlenmesinde pek çok etkenden söz edilebilir. 

Ankara Glutatyon tedavisi ücretleri; uygulamayı yapan hekime, yapılan bölgenin genişliğine, seans sayısı ve aralıklarına göre değişmektedir.

Glutatyon tedavisi fiyatları ile ilgili bilgi almak isterseniz doktorunuza sorabilirsiniz. Doktorunuz bu konuda sizlerle detaylı bir bilgi paylaşacaktır. Sağlık her şeyden daha önemlidir.

Glutatyon Tedavisine Hangi Bölüm, Hangi Doktor Bakar?

Glutatyon, insan vücuduna zarar veren ve sürekli oluşan serbest radikaller ve reaktif toksik maddeleri etkisiz hale getirerek vücudun korunmasını sağlayan çok güçlü bir önleyici antioksidan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sağlıklı olmak ve vücudun birçok hastalıktan korunmasını sağlayan moleküller arasında çok önemli bir işleve sahip olan glutatyon pek çok hastalığın tedavisinde de karşımıza çıkar. Glutatyon tedavisi sayesinde pek çok kronik hastalığın oluşma riski azaltılmaktadır.

Bu yüzden pek çok alanda glutatyon tedavisi kullanılmakla birlikte genel olarak bu tedavi fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri tarafından uygulanmaktadır. Bu fizik tedavi bölümü bu tedavi ile ilgilenir. Bu tedavi pek çok alanda kullanılmaktadır.

Glutatyon gençleştirir mi?

Glutatyon, vücuttaki en önemli antioksidanlardan biridir ve hücrelerin normal işlevini sürdürmesi için hayati önem taşır. Glutatyon, hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur, oksidatif stresi azaltır ve hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır. Dolayısıyla, glutatyonun gençleştirici etkileri hakkında bazı iddialar ortaya atılmaktadır.

Glutatyonun gençleştirici etkileri üzerine yapılan çalışmalar, glutatyon takviyesinin cildin daha genç görünmesine yardımcı olabileceğini öne sürmektedir. Bunun nedeni, glutatyonun antioksidan özellikleri sayesinde, cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltabilmesidir. Glutatyonun cilt üzerindeki etkileri, cilt tonunu eşitleme, kırışıklıkları azaltma ve cildin nemlendirilmesine yardımcı olma gibi çeşitli şekillerde görülebilir.

Bununla birlikte, glutatyonun gençleştirici etkileri hakkında yapılan çalışmalar sınırlıdır ve sonuçlar tutarsızdır. Bazı çalışmalar glutatyon takviyelerinin yaşlanma belirtilerini azaltabileceğini gösterirken, diğer çalışmalar ise glutatyon takviyelerinin yaşlanma belirtilerini azaltmadığını bildirmektedir.

Glutatyon tedavisi kaç seansta biter?

Glutatyon tedavisi 4 ile 6 seans sürmektedir. Haftada bir ya da iki kere uygulanır. Eğer kişi isterse ya da doktor tekrar seans olmasını uygun görürse tedavi tekrarlanabilir. Glutatyon antioksidandır normal şartlarda vücutta kendiliğinden üretilen bir maddedir. Fakat bazı nedenlerden ötürü vücutta üretimi azalır.

Glutatyon tedavisinin zararı var mı?

Glutatyon tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Vücutta bulunan bu bileşenin üretimini arttırmak sağlığa oldukça büyük olumlu etkileri olmaktadır. Fakat bilinmesi gereken glutatyon tedavisini, hamilelere, emziren kişilere ve çocuklara yapmamaktadır. Bunun nedeni bu kategoriye girenler hakkında ayrıntılı bir araştırma yapılmamış olmasıdır.

Glutatyon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Glutatyon tedavisi sonrası şu hastalıklara karşı direnç göstermeye başlayabilirsiniz: kalp krizi, damar sertliği/ tıkanıklığı, kolesterol, eklem romatizması, kanser, şeker, Alzheimer, Parkinson, astım ve enfeksiyon hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi gelir. Bu hastalığa sahibi kişiler Glutatyon tedavisi almak isterse, diğer hastalıklarına karşı da direnç göstermiş olurlar. Fakat yine de doktora danışmadan yapmamalısınız.

Glutatyon Tedavisini Kimler Kullanamaz?

Glutatyon tedavisi emzirme dönemindeki kadınlar, hamileler ve çocuklar kullanamaz. Aynı zamanda kanser tedavisi gören kemoterapi veya radyoterapi alan hastalarda glutatyon tedavisi görmezler. Bu nedenle glutatyon tedavisine başlamadan önce gebelik şüphenizin bulunmaması ve doktorunuzu sağlık öykünüz hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirdiğinizden emin olmalısınız.

Glutatyon Serumun İçinde Ne Var?

Glutatyon serumunun içinde 3 tane aminoasit bulunur. Bunlar; glutamin, sistein ve glisin maddeleridir. Glutatyon vücutta bulunan ve vücut tarafından üretilen bir antioksidandır. Fakat zaman içerisinde üretim azaldığı için ek desteğe ihtiyaç duyulabilir. Bu durumlarda glutatyon tedavisi uygulanabilir.

Glutatyon Tedavisinin Yan Etkisi Var Mıdır?

Glutatyon tedavisinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Glutatyon tedavisi birçok kişiye uygulanan ve birçok hastalığın tedavisini kolaylaştıran bir yöntemdir. Glutatyon tedavisi gören kişiler daha sağlıklı görünebilir, daha dinç hissedebilir. Bunlar beklenen durumlardır. Glutatyon tedavisi herhangi bir yan etkisi olmadığı için sürekli tekrarlanabilir. Fakat doktor gözetiminde ve belirli aralıklarda tekrarı gerekir. Genellikle 4 ile 6 seans süren glutatyon tedavisini doktorun tavsiyesine göre haftada bir ya da iki kere yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular:

Damardan Glutatyon Kaç Seansta Biter?

Glutatyon vücut için oldukça önemli bir maddedir ve vücutta seviyesi yüksek tutulduğunda kişiler daha sağlıklı, performansı yüksek, hastalıkların korunması gibi pek çok yönden daha iyi durumda olurlar.

Glutatyon aynı zamanda kronik seyreden hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidan konumundadır. Bu sebepten ötürü de glutatyon bulunan besinleri tüketmek insanlar için son derece önemlidir.

Glutatyon takviyesi hem ağız yolu ile hem de damardan alınabilmektedir. Damardan uygulama yapıldığı zaman toplam olarak 4 ile 6 seans uygulama sağlanmaktadır.

Bu seanslar haftada bir defa ya da en fazla iki defa olacak biçimde düzenlenmektedir. Bu seanslar bittikten sonra uzunca bir süre vücutta bu molekül takviyesine ihtiyaç duyulmayacaktır.

Glutatyon Takviyesi Nasıl Alınır?

Glutatyon özellikle karaciğer hücreleri tarafından üretilmekte olan, üç aminoasitten oluşan bir molekülüdür. Bu molekül, vücut tarafından zararlı olabilecek başka toksik maddeleri bağlayıp atılmasını sağlamak için kullanılmaktadır.

Bu anlamda vücutta özellikle karaciğer, kırmızı kan hücreleri, nöronlar gibi oksidan moleküllerin meydana getirdiği yüksek seviyelerde strese maruz kalan hücrelerde, antioksidan etki için vazgeçilmez konumdadır.

Glutatyon, vücutta doğal yollarla sentezlenen bir molekül çeşididir. Bununla beraber çeşitli koşullarda vücutta üretilen glutatyon miktarı azalabilmektedir. Bu koşullara; kötü beslenme, böbrek rahatsızlıkları, kalp hastalıkları, stres, yetersiz ve kalitesiz uyku ve yaşın ilerlemesi örnektir.

Glutatyon takviyesi, sağlık çalışanları tarafından ağızdan kapsül formda ya da damar içine doğrudan olmak üzere iki farklı şekilde uygulanmaktadır. 

Glutatyon Yılda Kaç Kez Kullanılır?

Glutatyon, vücudu, özellikle karaciğeri, koruyan bir antioksidandır ve vücut için son derece gereklidir. Bu molekül normal şartlarda vücut tarafından kendi kendine üretilmektedir. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu üretim yavaşlayabilmekte hatta durabilmektedir.

Bu sebeplere; stres, yaşın ilerlemesi ve böbrek rahatsızlıkları örnek verilebilmektedir. Bu durumlarda da kişiler glutatyon takviyesi almaktadır. Bu takviye ağız yoluyla ya da damardan alınabilmektedir.

Glutatyon takviyesinin herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilerde her yıl, haftada bir kez olmak üzere 5 seanslık kür şeklinde uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu biçimde vücut, bu molekülü her daim tanıyacak ve üretmeye çalışacaktır. Yıl içerisinde acil bir durum olmadıkça ikinci bir takviyeye gerek yoktur.

Basın Bültenleri:

Alzheimer hastalığında glutatyon tedavisi

Glutatyon tedavisi nedir? Faydaları nelerdir?

Glutatyon’un Multiple Skleroz (MS) hastalığına etkisi

Kaynakça:

Anderson, M. E., & Luo, J. L. (1998). Glutathione therapy: from prodrugs to genes. In Seminars in liver disease (Vol. 18, No. 04, pp. 415-424). © 1998 by Thieme Medical Publishers, Inc..

Daha Fazla Göster

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, 1985 yılında TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Ankara Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Numune Hastanesi'nde "Nöroloji" alanında uzmanlık aldı. Amerika'nın Chicago şehrinde Colombus Cabrini Hospital ve Diamond Headache Clinic’te doktor olarak çalıştı. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu; 2006 yılında "Doçent", 2011 yılında "Algoloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı" ve 2015 yılında "Profesör Doktor" unvanını almıştır. Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU’nun çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı makale ve yayınları mevcuttur. Meslek yaşamı boyunca yurtdışında ve Amerika’da farklı kliniklerde bulunmuş, Avrupa Genç Nörologlar derneğinde yönetim kurulunda görev almış, ve ulusal ve uluslararası toplantılarda eğitici ve konuşmacı olarak görev alan Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU, Kasım 2012 ‘den 2015 yılı sonuna kadar Ankara Acıbadem Hastanesi’nde Nöroloji ve Ağrı merkezinde çalışmıştır. Şu an, kendi özel kliniğinde Nöroloji, Algoloji (Girişimsel Ağrı) ve Klinik Nörofizyoloji alanlarında hizmet vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu